bootstrap website templates

De Volkstem gaat Oranje!

Maikel staat op nr 5 van de kieslijst Code Oranje. Waarom De Volkstem Oranje gaat verteld hij graag zelf.


Beste mensen,

Na de verkiezingen van 21 maart in 2018 heb ik het even een stuk rustiger aan gedaan.
Het was een zeer intensieve periode met een niet gepland afscheid van de SP en de oprichting van de nieuwe lokale partij De Volkstem.

Afgelopen november werd ik benaderd door Bert Blase, de interim burgemeester van Heerhugowaard. Het was in de periode dat Sinterklaas in Zaanstad aankwam, een unieke gebeurtenis. Net zo uniek als Code Oranje is naar het bleek.

Bert vroeg of wij als lokale partij interresse hadden om mee te doen met Code Oranje voor de provincie Noord-Holland. Hij dacht dat wij goed zouden passen bij Code Oranje en ons goed konden vinden in de uitgangspunten van zijn nieuwe beweging. Want het is geen nieuwe partij, maar een echte hervormingsbeweging. Een groep van positieve mensen die de wereld beter willen maken en de inwoners van onderop meer zeggenschap willen geven.

De meeste mensen denken bij Code Oranje aan extreem weer, veel wind en regen  en grote sneeuwval. Dat is ook precies wat er bedoelt wordt, maar dan gericht op de politiek. 
De politiek zit in zwaar weer, zo begint de introductievideo van Code Oranje.
En de Co in Code Oranje staat ook voor cooperatie, samenwerken.

Ook De Volkstem vindt dat politiek meer moet zijn dan 1x per 4 jaar stemmen.
De mensen moeten serieus genomen worden. Te vaak mogen ze wel iets zeggen, maar wordt er weining mee gedaan. Mag ik ook nog wat beslissen? Is een vraag die we vaak horen. aan die vraag moeten we gehoor geven. Ook staat Code Oranje voor openheid en transparantie zonder achterkamertjes. Dat is iets wat ook zeer hoog bij de Volkstem staat. Om te beginnen met openbare coalitie onderhandelingen direct na de verkiezingen zoals een van de standpunten van Code Oranje en De Volkstem is.

Code Oranje werd eind oktober gelanceerd. Dat werd in de bekende tv-programma's zoals Pauw en Nieuwsuur door Bert geintroduceerd. Het mooie wat meteen aansprak van Code Oranje is dat het een partij onafhankelijke groep is. Dat betekent dat iedereen van welke partij dan ook de krachten bundelen om iets in de provincie te gaan betekenen. Ook individuen of andere maatschappelijk betrokkenen kunnen zich aansluiten. De slogan meedenken, meedoen en meebeslissen past precies bij de uitgangspunten van de Volkstem die staat voor meer invloed voor inwoners.

Het was dus geen moeilijke keuze om de Volkstem te verbinden aan Code Oranje.
Ik hoop dat iedereen kan zien dat de democratie anders kan en moet. En hierbij zal de Volkstem met Code Oranje zijn stinkende best doen om dat voor elkaar te krijgen.

Wil je dus echt wat veranderen stem dan 20 Maart Code Oranje!

Groeten en tot snel,

Maikel Kat
Nr 5. Code Oranje Provinciale-Staten Verkiezingen
Voorzitter de Volkstem in Zaanstad
+31 6 30172 752
maikel@devolkstem.nl


Reactie's

Geef uw reactie hieronder

WAT ONZE FANTASTISCHE LEZERS ZEGGEN

"Wees de eerste met een reactie!"

De Volkstem

"Wees de eerste met een reactie!"

De Volkstem

De Volkstem gaat Oranje!

VOLG DE VOLKSTEM!

DEEL DEZE PAGINA!