free css templates


Maikel Kat bij oppartijdige partij Code Oranje

Rob Swart

Zaanstad * Oud-raadslid Maikel Kat van de SP en De Volkstem staat bij de komende provinciale verkiezingen op de lijst van Code Oranje. De 46-jarige Zaandammer staat op de vijfde plaats van de kieslijst. Code Oranje doet voor het eerst mee aan de verkeizingen en Kat durft geen voorspelling van de uitslag te geven. "Veel hangt af van de naamsbekendheid. Veel mensen die ik nu spreek denken bij Code Oranje aan een weerwaarschuwing. Daar moeten we de komende weken aan werken."

De beweging Code Oranje van burgemeester Bert Blase van Heerhugowaard is geen partij met een programma dat geraliseerd moet worden, maar staat naar eigen zeggen voor openheid, democratische vernieuwing, een stem voor de inwoners. Wat de partij vooral doet komt voort uit de samenleving en niet van bovenaf. Kat is in november in contact gekomen met Blase en dat klikte meteen.

Kat heeft vier jaar in de gemeenteraad van Zaanstad gezeten. Aanvankelijk voor de SP en later voor De Volkstem. Kat begon zijn eigen partij omdat hij in aanloop naar de verkiezingen geooferd werd voor de wens van de SP om nieuwe mensen hoog op de kandidatenlijst te zetten.
Reactie's

Geef uw reactie hieronder


WAT ONZE FANTASTISCHE LEZERS ZEGGEN

"Wees de eerste met een reactie!"

De Volkstem

"Wees de eerste met een reactie!"

De Volkstem

De Volkstem gaat Oranje!

VOLG DE VOLKSTEM!

DEEL DEZE PAGINA!